Castrol Vecton Fuel Saver 5W-30 E6/E9 is een volledig synthetische Low SAPS motorolie, geformuleerd met het unieke System 5 Technology™ wat resulteert tot 40% betere prestaties1) in de nieuwste Europese dieselmotoren welke voldoen aan Euro 6 en motoren welke zijn uitgerust met een roetfiltersysteem (DPF). Het gaf ook tot 1% brandstofbesparing 2) in een Euro 5-motor tijdens de European Transient Cycle-test in vergelijking met een moderne top kwaliteit 15W-40 motorolie.

De voordelen zijn:

  • Castrol Vecton Fuel Saver 5W-30 E6/E9 met het unieke System 5 Technology™ past zich aan de veranderende omstandigheden aan en helpt maximale prestaties/bescherming te behalen op vijf belangrijke gebieden: het brandstofverbruik, olieverbruik, olieverversingsintervallen, levensduur van de componenten en vermogen.
  • Levert brandstofbesparing, zonder afbreuk te doen aan bescherming van de motor
  • Bescherming tegen slijtage en corrosie van de kritische onderdelen in de motor zelfs bij lagere viscositeit.
  • Reinheid van de zuiger, wat resulteert in een lager olieverbruik.
  • Neutraliseert schadelijke zuren die gevormd worden in de motor tijdens gebruik.
  • Behoudt de efficiëntie van de uitlaatgas nabehandeling systemen.

1) Getest in onafhankelijke laboratoriums, Castrol Vecton Fuel Saver 5W-30 E6/E9 presteert tot 40% beter dan de industriële standaard limieten van API en ACEA voor indikken van de olie, afzettingen op de zuigers, roet oplossend vermogen en slijtage en corrosie.
2) Castrol Vecton Fuel Saver 5W-30 E6/E9 heeft ook tot 0,72% brandstofbesparing in vergelijking met een 10W-40 in dezelfde test. Het brandstof besparende effect is afhankelijk van voertuigtype, rijstijl en rijcondities. Resultaten kunnen
variëren.

Castrol Vecton Fuel Saver 5W-30 E6/E9 is ontworpen voor een zuiniger brandstofverbruik in de nieuwste Euro 6 dieselmotoren. Het is ook geschikt voor verlengde onderhoudsintervallen zoals aanbevolen door vele Europese motorfabrikanten, met inbegrip van Mercedes-Benz en Volvo, en is goedgekeurd voor gebruik in MAN Euro 6 motoren. Het kan worden gebruikt in laag emissie Euro 4 en Euro 5-Europese vrachtwagens en bussen, vooral daar waar een Low SAPS smeermiddel vereist is. Tevens toepasbaar in oudere transport- en aannemerij voertuigen en apparatuur welke dit prestatieniveau vereisen.

  • Viscositeit: 5W-30