Wintertips om klachten met diesel te voorkomen tijdens de koude periode

24 december 2018

Wintertips om klachten met diesel te voorkomen tijdens de koude periode

De koude periode is aangebroken, door de lage buitentemperaturen kunnen er tijdens een koude periode problemen ontstaan met verstopte brandstoffilters. Een bekend verschijnsel, maar met onderstaande tips kunt u klachten voorkomen!

Hoe kunnen klachten met diesel ontstaan?

Diesel heeft de eigenschap om bij lage temperaturen te kristalliseren (bevriezen). Diesel is een mengsel van diverse stoffen, waardoor het niet op één temperatuur bevriest. Diesel begint eerst te vlokken (Cloud Point), naarmate de diesel verder afkoelt ontstaan er meer vlokken en tot slot bevriest het (CFPP). Hierdoor raakt de brandstoffilter verzadigd en verstopt. 

De volgende wintertips kunnen klachten met diesel tijdens de koude periode voorkomen:

  • Gebruik uitsluitend winterdiesel.

Heeft u nog voldoende (zomer) diesel in de tank? Dan is het verstandig om een zogenoemde frost free additief toe te voegen aan uw diesel. Dit is echter alleen zinvol al de temperatuur enkele graden boven nul is én het additief goed gemengd wordt met de diesel.

  • Gebruik de juiste filters voor uw thuistankinstallatie.

Diverse tanks en machines bevatten een brandstoffilter dat in geval van vorst verstopt kan raken. Het is dus belangrijk om deze filters op tijd te vervangen.

  • Isoleer uw opslagtank.

Indien mogelijk, plaats uw machines 's nachts uit de wind en in een loods. Probeer ook de leidingen van uw machines te isoleren.

  • Geen petroleum of benzine bijmengen!
  • Wees extra alert op condenswater en vervuiling in alle tanks.
  • Verhoog de frequentie van filterreiniging of vervanging.
  • Tank uw machine(s) iedere avond volledig af.

Contact

Heeft u nog vragen over bovenstaande informatie of heeft u nog meer informatie nodig? Dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen op telefoonnummer: 0513 - 65 70 10.