Slump Oil compenseert 273.852 kg CO2-uitstoot in 2018 dankzij TRAXX Zero

04 februari 2019

Slump Oil compenseert 273.852 kg CO2-uitstoot in 2018 dankzij TRAXX Zero

De tankwagens van Slump Oil rijden op de klimaatneutrale diesel TRAXX Zero. Daarmee reduceren wij niet alleen de uitstoot van CO2 maar compenseren wij deze ook door te investeren in energieprojecten. In 2018 compenseerde Slump Oil maar liefst 273.852 kg aan CO2-uitstoot. Daarmee hebben wij de C02-voetafdruk van onze brandstofleveranties tot een nulpunt gebracht. Een voorbeeld van één van onze maatregelen om efficiënt met energie om te gaan. Ook u kunt profiteren van de voordelen van TRAXX Zero.

Reduceer uw dieselverbruik, compenseer uw CO2-restuitstoot

Door zijn efficiënte verbranding helpt TRAXX Zero om het brandstofverbruik – en dus ook de CO2-uitstoot – concreet terug te dringen. De resterende CO2-emissies compenseren wij door investeringen in duurzame energieprojecten. Deze duurzame energieprojecten leveren een gegarandeerde en gecertificeerde CO2-reductie op. Resultaat: een klimaatneutrale diesel waarmee vrachtwagens, bouwmachines en trekkers netto geen CO2-uitstoot veroorzaken en niet meer bijdragen aan klimaatverandering.

Ook voor de lokale luchtkwaliteit is er goed nieuws: door haar optimale verbrandingseigenschappen heeft TRAXX Zero ook een bewezen, positief effect op de uitstoot van schadelijke emissies zoals NOx en fijnstof. Deze emissies hebben invloed op de luchtkwaliteit en zijn dan ook belangrijk voor de gezondheid van medewerkers en omwonenden. 

Scoor op de CO2-Prestatieladder, Lean & Green en aanbestedingen

Met TRAXX Zero heeft uw bedrijf niet alleen milieutechnisch maar ook commercieel sterke troeven in handen. Zo kunt u met de CO2-reductie van TRAXX Zero prima voldoen aan de eisen van de CO2-Prestatieladder, het Lean & Green programma of duurzaamheidscriteria in (EMVI-) aanbestedingen.  En met de CO2-compensatie onderscheidt u uzelf van uw directe concurrenten die ook aan de slag zijn met duurzaamheid.

Nog niet overtuigd? Ontdek waarom Verno Materieelverhuur heeft gekozen voor TRAXX Zero

Reportage RTLZ 'Doe maar duurzaam' over TRAXX Zero

Reportage RTLZ 'Doe maar duurzaam' over TRAXX Zero