Nieuwe reinigende technologie TRAXX Diesel verhoogt rendement

08 maart 2019

Nieuwe reinigende technologie TRAXX Diesel verhoogt rendement

TRAXX Diesel heeft haar assortiment dieselbrandstoffen vernieuwd. Alle TRAXX brandstoffen bevatten nu een nieuwe reinigende technologie, genaamd CLEAN4FORCE, voor betere prestaties, minder storingen aan het brandstofsysteem en minder schadelijke emissies. Verder zijn er nu 2 nieuwe varianten op basis van de fossielvrije dieselsoort HVO beschikbaar. Ook de CO2-neutrale variant TRAXX Zero met CO2-compensatie blijft behouden. TRAXX speelt hiermee in op de toenemende vraag naar energie-efficiënte en CO2-arme dieselbrandstoffen.

CLEAN4FORCE

TRAXX heeft een nieuwe generatie dieselbrandstoffen met krachtige reinigende moleculen met 4-voudige werking ontwikkeld. Deze nieuwe moleculen, genaamd CLEAN4FORCE, verwijderen sneller vuilafzettingen op de injectoren, voorkomen haperingen en storingen van o.a. de injectornaald, beschermen tegen schadelijke biodieselafzettingen en optimaliseren de brandstofinspuiting. Uit testen van TRAXX blijkt dat de CLEAN4FORCE reinigende moleculen zorgen voor een lager brandstofverbruik (-4%), minder schadelijke emissies (fijnstof -5%, NOx -10%), minder kans op storingen aan injectoren en meer vermogen per liter brandstof (+3%).

TRAXX HVO.100

Naast TRAXX Diesel en TRAXX Zero, breidt TRAXX haar aanbod nu ook uit met twee HVO varianten. De eerste HVO variant is TRAXX HVO.100. TRAXX HVO.100 is een hernieuwbare diesel op basis van afval- en reststromen zoals dierlijke vetten. Dit in combinatie met de CLEAN4FORCE technologie van TRAXX zorgt voor een efficiënte en zeer schone verbranding. Resultaat: een zeer hoge CO2-reductie tot maar liefst 89% t.o.v. fossiele diesel. De resterende CO2-uitstoot worden middels het TRAXX Zero programma gecompenseerd zodat een 100% CO2-neutrale brandstof ontstaat.

TRAXX HVO.100 voldoet aan de EN15940 specificatie voor synthetische dieselbrandstof en kan in alle huidige dieselmotoren worden gebruikt, mits goedkeuring van de fabrikant. 

TRAXX HVO.20

De tweede variant is TRAXX HVO.20. TRAXX HVO.20 bestaat uit HVO (20%) en TRAXX Diesel (80%). Dit maakt TRAXX HVO.20 een ideale transitiebrandstof om geleidelijk duurzamer te kunnen ondernemen. Hiermee vermindert u uw gebruik van fossiele diesel terwijl u toch aan de eisen van de EN590 dieselnorm blijft voldoen.

TRAXX Zero

TRAXX Zero, de CO2-neutrale variant van TRAXX Diesel, bevat ook de nieuwe reinigende technologie. De CLEAN4FORCE technologie zorgt voor een efficiëntere verbranding waardoor het brandstofverbruik – en dus ook de CO2-uitstoot – wordt gereduceert. Alle resterende CO2-emissies worden gecompenseerd door investeringen in gecertificeerde duurzame energieprojecten.

Deze combinatie van reductie en compensatie zorgt voor een klimaatneutrale EN590 brandstof diesel waarmee dieselvoertuigen netto geen CO2-uitstoot meer veroorzaken. De verificatie en certificering van de CO2-compensatie van TRAXX Zero geschiedt conform de internationale VCS normering.