Nieuw in ons assortiment: de Petronas Syntium 7000 Hybrid 0W-20

20 september 2019

Nieuw in ons assortiment: de Petronas Syntium 7000 Hybrid 0W-20

Hybride motoren met start-stopsystemen zijn onderhevig aan meer spanning dan normale automotoren. De grotere frequentie van het telkens opnieuw opstarten van de motor legt extra lasten en spanningen op de kleppen en op de krukas. Resultaten van gemiddelde afzettingen en neerslagen, evenals slijtage van het kleppenmechanisme en de zuigerveren waren iets sterker bij de hybride motor dan bij de niet-hybride motor. Dit resulteert in hoge druk en temperatuur in de cilinders hetgeen een olie vereist die tegen deze omstandigheden bestand is.

Toepassingen Petronas Hybrid 0W-20

Petronas Syntium 7000 Hybrid 0W-20 werd geformuleerd met CoolTech om overdreven warmteontwikkeling tegen te gaan. CoolTech mikt op de kritische warmtezones of motoronderdelen die geconfronteerd worden met overdreven warmte aan de binnenkant van de motor om de overdreven warmte effectief te absorberen en af te voeren en regelt de temperatuur, en beschermt zo de kritische onderdelen van de motor tegen schade en prestatieverlies.

Petronas Syntium 7000 Hybrid 0W-20 werd geformuleerd om turbo directe injectie benzinemotoren bescherming te bieden tegen voorontsteking bij lage snelheid (LSPI) en beantwoordt aan de recentste API SN PLUS specificaties. De olie is bedoeld en geschikt voor benzine-elektrische hybride voertuigen. De ervaring van Petronas op F1-banen en de belangrijkste motorevents en wedstrijden lieten de ontwikkeling van Petronas Syntium toe; een assortiment van hi-tech smeermiddelen die beantwoorden aan de behoeften van nieuwe generaties motoren - zowel op het veld als op de weg.

Noot: Raadpleeg altijd de handleiding om de aanbevolen viscositeitsgraad en specificaties na te kijken voor uw voertuig.

De belangrijkste voordelen

Belangrijkste voordelen:
• De beste controle van hogetemperatuuroxidatie, biedt bescherming tegen het verdikken van de olie bij hoge en overdreven temperaturen.

Het biedt ook:
• De beste controle op neerslag bij hoge temperaturen om het rijden te verbeteren en de prestaties van de motor te verhogen.
• Weerstaat verdampingsverliezen van het smeermiddel door hoge temperaturen om voortijdige thermale afbraak te voorkomen en om motorfalen door slijtage te voorkomen.
• De beste prestaties in brandstofrendement, blijft de olie in de motor zelfs na een tijd goede bescherming tegen slijtage bieden. Motoren presteren zoals nieuw.

Goedkeuringen, specificaties en aanbevelingen

Petronas Syntium 7000 Hybrid 0W-20 is een volledig synthetisch smeermiddel dat beantwoordt aan de volgende prestatiekenmerken en deze zelfs overschrijdt:

Goedkeuringen en specificaties:
• API SN PLUS
• ILSAC GF-5
• DEXOS 1 GEN 2

Noot: Raadpleeg altijd de handleiding om de aanbevolen specificaties na te kijken voor uw voertuig.

Bekijk de Petronas Syntium 7000 Hybrid 0W-20 in onze webshop

Bekijk de Petronas Syntium 7000 Hybrid 0W-20 in onze webshop

Lees meer