Duitsland toegevoegd aan de BP Tolbox voor EETS!

18 april 2019

Duitsland toegevoegd aan de BP Tolbox voor EETS!

Nu ook Duitsland zich heeft aangesloten bij het pan-Europese tolsysteem EETS (European Electronic Toll Service), kunnen wagenparkbeheerders hun Duitse tol afrekenen via de vorig jaar geïntroduceerde BP Tollbox voor EETS. Na de succesvolle afronding van een pilot in één van de belangrijkste markten en doorvoerlanden voor Europees goederentransport, is de toloplossing van BP nu beschikbaar in Duitsland!

De beschikbare landen

De BP Tolbox voor EETS is al beschikbaar voor de volgende landen: Frankrijk, Spanje, Portugal, België (inclusief de Liefkenshoektunnel), Italië, Oostenrijk, Polen (alleen de A4-snelweg, Katowice-Krakow SAM) en nu ook in Duitsland. Naar verwachting worden dit jaar ook Hongarije, Polen, Noorwegen (AutoPass-systeem) en Slovenië, evenals de Öresund en Storebaelt Brug, aan het EETS-systeem toegevoegd.

Kent u de voordelen van de BP Tolbox voor EETS al?

De BP Tolbox voor EETS biedt verschillende voordelen. Enkele voordelen zijn: 

  • Alle uitgaven die in Europa zijn gedaan met de tankpassen van het bedrijf staan samen met de tolbetalingen op één verzamelfactuur. Ook de kosten voor BP On Road Services, zoals het gebruik van veerdiensten, truck wash of parking, zijn op deze factuur te vinden. Op deze manier kunnen alle kosten in detail worden bijgehouden.
  • De BP Tolbox voor EETS is in enkele eenvoudige stappen tussen voertuigen uit te wisselen. Dit voorkomt een tijdrovend en kostbaar bezoek aan de garage. Bovendien is het niet langer nodig om een verzameling tolboxen voor verschillende landen aan boord te hebben. Dat scheelt ruimte en kosten.
  • Minder complexiteit - slechts één OBU in plaats van verschillende OBU’s in verschillende landen.
  • Minder boetes - omdat er minder OBU’s zijn, is er ook minder risico op storingen en boetes.
  • Meer flexibiliteit - draadloze activering, makkelijke overdracht van gegevens uit de OBU tussen de verschillende voertuigen, zonder handmatige boekingen.
  • Meer veiligheid en zekerheid - slechts één OBU op de voorruit, de optie van vaste installatie en de mogelijkheid om de tolbox op afstand te blokkeren in het geval van diefstal.
  • Eenvoudige installatie en configuratie van de OBU - het aantal assen, de gewichtsklasse en de gewenste taal van het menu stelt u eenvoudig in via het OBU-display.

Al in het bezit van een BP Tolbox voor EETS?

De regionale uitbreiding van acceptatiegebieden in de BP Tolbox voor EETS kan draadloos worden uitgevoerd, zonder dat daarvoor extra hardware nodig is.