Castrol EDGE met Fluid Titanium

25 maart 2019

Castrol EDGE met Fluid Titanium

Een update in het Castrol EDGE programma: Castrol EDGE met Fluid TITANIUM. Het product transformeert zodat hij sterker wordt onder druk en reduceert prestatieverlagende wrijving om de ware motorprestaties van uw motor te ontketenen.

Wrijving verminderd prestaties

De huidige generatie motoren is kleiner en efficiënter, zonder enige toegeving te doen aan de prestaties. Deze ontwikkelingen in het motorontwerp leiden ertoe dat de olie zwaarder belast wordt. Om die te kunnen weerstaan, moeten oliën sterker zijn dan ooit. Tijdens elke krukasomwenteling ontstaan er, terwijl de motor vermogen levert, in een cyclus door de hele motor intense wrijvingshotspots die niet langer dan microseconden bestaan. Allemaal bij elkaar kunnen deze wrijvingshotspots de motorprestaties tot wel 10% verminderen.

Om de prestatieverlagende wrijving te bestrijden, heeft Castrol de Castrol EDGE met Fluid TITANIUM ontwikkeld. Tijdens verschillende tests heeft Castrol waargenomen hoe de structuur van de olie op moleculair niveau verandert. Castrol heeft de olie bestudeert onder intense druk met behulp van röntgenstralen die bestaan uit elektronen die bijna net zo snel bewegen als de snelheid van het licht. Hiermee werd duidelijk dat Castrol EDGE met Fluid TITANIUM fysiek verandert van structuur en op extreme drukpunten stijver wordt, contact van metaal op metaal voorkomt en zo de wrijving vermindert. Wanneer de druk afneemt, keert de olie terug naar zijn vloeibare toestand.

Castrol EDGE met Fluid TITANIUM is sterker onder druk, verandert van structuur en vermindert prestatieverlagende wrijving met 20%.

Benieuwd naar een visueel beeld van het bewijs? Klik dan hier.

Castrol EDGE met Fluid Titanium

Castrol EDGE met Fluid Titanium

De voordelen van Castrol EDGE met FLUID Titanium

TITANIUM FST™ levert volgende verbeterde motorolieprestaties:

  • Dubbele oliefilmsterkte, kan tot 2 keer meer druk verdragen (in vergelijking met EDGE zonder TITANIUM).
  • 15% minder wrijving tussen de metalen onderdelen, dus motor presteert soepeler & efficiënter (in vergelijking met EDGE zonder TITANIUM).
  • 45% sterker dan een vooraanstaande concurrent.
  • Behoudt zijn oliefilmsterkte minstens 140 uur langer (in vergelijking met EDGE zonder TITANIUM).