Al 50 jaar Castrol voor Derk Hogenberg (Zuidlaren)!

18 december 2019

Al 50 jaar Castrol voor Derk Hogenberg (Zuidlaren)!

Afgelopen week zijn onze collega's Jelle Miedema en Annejet de Wolff op bezoek geweest bij motorsportfanaat Derk Hogenberg (74 jr.). Deze actieve ondernemer is gestart in 1968 met zijn garagebedrijf. Na een korte samenwerking met Mobil, heeft hij in 1969 de stap naar Castrol gemaakt. Op jonge leeftijd werd Derk al besmet met het motorsportvirus door zijn broer Wiert en sindsdien is hij nog steeds actief in de motorsport. In diverse disciplines heeft Derk bovengemiddeld gepresteerd (waaronder de Enduro), maar ook een stel schaatsen laat Derk voor een lange tocht niet in de kast liggen. Al met al een sportieve man die bij een sportief oliemerk past! Wij feliciteren Derk met dit heugelijke jubileum en hebben hem daarom enkele vragen gesteld.

Hoe is uw keuze voor Castrol Smeermiddelen tot stand gekomen? En voor Slump Oil?

Dit is tot stand gekomen doordat ikzelf actief aan motorsport deed en Castrol de beste olie voor motorsport had.

Destijds hadden 2 kennissen van mij een eigen bedrijf in de verkoop van olie, koelvloeistof en ruitensproeier vulling. Dit bedrijf is destijds overgenomen door Slump Oil. Hierna ben ik tot volle tevredenheid klant gebleven.

Hoe is de automarkt veranderd ten opzichte van 50 jaar geleden toen u gestart bent met uw bedrijf?

Destijds waren het individuen en bedrijven die auto's kochten en nu is zeker de helft eigendom van lease maatschappijen. Vroeger was iemand iemand die 10.000 km in een jaar reed al iemand die veel reed nu, is dat iemand die 100.000 km rijdt.

Sommige verpakkingen zijn te mooi om te openen.
Sommige verpakkingen zijn te mooi om te openen.

U bent een graag geziene gast in de VIP ruimte van het TT circuit van Assen, hoe is deze passie voor motorsport ontstaan?

Mijn broer Wiert zat in de motorsport en ik ben zelf op 14-jarige leeftijd met 50cc grasbaan begonnen, waarna ik in de motorcross /Enduro ben gerold. Vanaf daar ben ik altijd actief geweest in de motorsport. Of ik rijd zelf, of ik zit in de organisatie van motorcross, trial en grasbaan races deze zowel voor nationale als internationale kampioenschappen.

Wat is de toegevoegde waarde van Slump Oil voor uw bedrijf?

Een constante factor in de toelevering van olie producten, smeermiddelen, brandstof voor verwarming en spuitcabine.

Derk en Annejet met op de achtergrond zijn indrukwekkende collectie motoren.
Derk en Annejet met op de achtergrond zijn indrukwekkende collectie motoren.