TRAXX HVO.100

Onze duurzaamste brandstof

TRAXX HVO.100

TRAXX HVO.100 is een hernieuwbare diesel op basis van afval- en reststromen zoals dierlijke vetten. Dit in combinatie met de CLEAN4FORCE technologie van TRAXX zorgt voor een efficiënte en zeer schone verbranding. Resultaat: een zeer hoge CO2-reductie tot maar liefst 89% t.o.v. fossiele diesel. De resterende CO2-uitstoot worden middels het TRAXX Zero programma gecompenseerd zodat een 100% CO2-neutrale brandstof ontstaat.

De toegevoegde waarde van TRAXX HVO.100

  • 100% klimaatneutrale brandstof
  • Verlaagt de uitstoot van C02 met 89%
  • Zeer lage uitstoot van lokale emissies zoals fijnstof, NOx en zwaveloxiden
  • Zeer goede bescherming tegen bacterieproblemen
  • Biedt uitstekende werkomstandigheden in gesloten ruimtes
  • Voldoet aan de EN15940 specificatie voor paraffinische brandstof
  • Is ISCC-EU gecertificeerd als duurzame brandstof
  • Voldoet aan de VCS standaard voor C02-compensatie

Onze duurzaamste diesel

TRAXX HVO.100 (Hydrotreated Vegetable Oil) is een hernieuwbare diesel op basis van afval- en reststromen zoals dierlijke vetten. Het bevat vrijwel geen zwavel en onverzadigde moleculen zoals olefines (alkenen) en aromaten. Dit in combinatie met de CLEAN4FORCE technologie zorgt voor een efficiënte en zeer schone verbranding. Resultaat: een lagere uitstoot van lokale emissies zoals fijnstof, zwaveloxiden en stikstofoxiden. Hierdoor heeft TRAXX HVO.100 in vergelijking met fossiele diesel een zeer hoge C02-reductie (tot 89%). 

TRAXX HVO.100 voldoet aan de EN15940 specificatie voor paraffinische dieselbrandstof en kan in alle huidige dieselmotoren worden gebruikt, mits goedkeuring van de fabrikant.

Haal het maximale uit elke druppel diesel met de nieuwe CLEAN4FORCE technologie

Fabrikanten ontwikkelen steeds zuinigere, schonere én dus geavanceerdere dieselmotoren. Ons antwoord daarop is de 4de generatie TRAXX additief met nieuwe CLEAN4FORCE technologie. Deze revolutionaire reinigende moleculen halen steeds het maximale rendement uit elke druppel brandstof. Ze verminderen slijtage aan de injectoren en beschermen tegen biodieselproblemen. Bovendien voorkomt de beproefde bacteriebestrijder schadelijke bacterieproblemen, verstopte brandstoffilters en stilstand. 

Resultaat: een hoogwaardige brandstof die bewezen efficiënt is, minder emissies uitstoot, bacterieproblemen voorkomt en zuinig is. Zo halen wij de maximale energie uit elke druppel TRAXX HVO.100.