TRAXX is een superieure kwaliteit EN590 diesel die speciaal ontwikkeld is voor gebruik in moderne dieselmotoren en voor bedrijven met een eigen tankinstallatie.

TRAXX veelgestelde vragen

1. Wat is TRAXX?
TRAXX is een superieure kwaliteit EN590 diesel die speciaal ontwikkeld is voor gebruik in moderne dieselmotoren en voor bedrijven met een eigen tankinstallatie. TRAXX bestaat uit standaard EN590 diesel aangevuld met een uniek additievenpakket.

2. Wat is TRAXX Zero?
TRAXX Zero is een klimaatneutrale brandstof van dezelfde kwaliteit als TRAXX Diesel. Doordat TRAXX Zero brandstof bespaart, en dus CO2-uitstoot, en deze C02-uitstoot compenseert dankzij investeringen in energieprojecten is TRAXX Zero klimaatneutraal. Dit maakt TRAXX Zero uitermate geschikt voor bedrijven die duurzaam ondernemen hoog op de agenda hebben staan.  

3. Wat zijn de belangrijkste voordelen van TRAXX?
De belangrijkste voordelen van TRAXX zijn:

  • Tot 5% brandstofbesparing
  • Uitstekende preventieve bescherming tegen bacteriegroei
  • Gegarandeerde én controleerbare kwaliteit
  • Heeft zijn kwaliteit al ruimschoots bewezen in de praktijk
  • Voldoet volledig aan de EN590 norm

4. Hoelang duurt het voordat de TRAXX additieven werken?
De TRAXX additieven werken vanaf het ogenblik dat u op TRAXX rijdt, en in een aantal gevallen zijn de voordelen al direct merkbaar. Dit is afhankelijk van de staat van de machine/ het voertuig. De reinigende werking van TRAXX heeft wel een bepaalde inloopperiode nodig, omdat vaak eerst de aanwezige roetafzetting in de motor moet worden weggespoeld. Het optimale effect van de reinigende werking van TRAXX wordt gemiddeld na 2.000 liter zichtbaar, dit komt grofweg overeen met 8.000 km of 100 draaiuren. Het spreekt voor zich, dat de voordelen van TRAXX pas écht zichtbaar worden wanneer continu op TRAXX gereden wordt.

5. Is TRAXX geschikt voor alle voertuigen?
Ja, TRAXX is geschikt voor alle voertuigen die op diesel rijden: vrachtwagens, autobussen, trekkers, grondverzetmachines, personenauto’s, oud of nieuw.

6. Kan ik zomaar overschakelen op TRAXX?
Ja, elk dieselvoertuig kan zonder problemen overschakelen op TRAXX, zelfs al is de brandstoftank nog niet helemaal leeg. Vóór de eerste levering van TRAXX in uw thuistankinstallatie, zullen wij preventief uw tank inspecteren op vervuilingen e.d. Zo begint u helemaal met een schone lei!

7. Is TRAXX schadelijk?
Alle soorten diesel zijn chemische producten en dus bijgevolg risicovol voor gezondheid en milieu. De veiligheidsvoorschriften van TRAXX zijn echter identiek aan die van standaard EN590 diesel. TRAXX brengt dus geen enkel extra risico met zich mee. Het is en blijft natuurlijk wel van belang om steeds de veiligheidsvoorschriften van TRAXX (of EN590 diesel) in acht te nemen. U kunt deze informatie kosteloos opvragen bij uw TRAXX leverancier.

8. Waarom elke avond uw brandstof tanken? 
's Avonds aftanken heeft een belangrijk voordeel. Door machines en vrachtwagens steeds 's avonds volledig af te tanken, voorkomt u dat 's nachts vochtige lucht in de dieseltanks terechtkomt en zich als condenswater afzet tegen de tankwanden. Zo ontstaat een laagje water onderin de tank, wat natuurlijk dé ideale voedingsbodem voor bacteriegroei in de dieseltanks is. Door steeds 's avonds volledig af te tanken, kunt u dus de vorming van condenswater in tanks gevoelig beperken. Dat is alvast een hele belangrijke preventieve maatregel in de strijd tegen bacteriegroei, zeker nu de herfst/winterperiode weer voor de deur staat. Download hier de instructie welke u bijvoorbeeld kunt gebruiken voor het informeren van uw personeel.

gratis bestelnummer0800 - 758 67 64

bestel via faxnummer0513 - 65 70 19

 
Castrol Nederland BP Nederland Petronas Traxx