Slump Oil helpt u in samenwerking met de geavanceerde laboratoria van BP-Castrol en Petronas een oliemonster uit uw voertuig of machine grondig te analyseren.

Monsteranalyse

Slump Oil helpt u in samenwerking met de geavanceerde laboratoria van BP-Castrol en Petronas een oliemonster uit uw voertuig of machine grondig te analyseren. Op basis hiervan kunnen wij u vertellen wat er zich binnen de motor afspeelt. Het gebruik van deze dienst kan mogelijke problemen al aangeven voordat ze optreden en helpt dan ook het onderhoud te plannen en de kosten en het ongemak van een uitgevallen machine of motor te voorkomen. Laat dan ook bij twijfel altijd de olie controleren. Slump Oil kan u daarbij van dienst zijn.

Gebruik maken van de Slump Oil monsteranalyse Service?
Op uw verzoek en naar behoefte sturen wij u de benodigde monsteranalysepakketten toe. De betreffende monsterflesjes zijn genummerd, en worden door ons intern geadministreerd.
Alvorens u besluit tot het versturen van een monster ter attentie van BP/CASTROL of PETRONAS, verzoeken wij u een kopie van de volledig ingevulde monsterbrief te maken en te behouden voor uw eigen administratie. Eventueel kunt u ons per mail een kopie doen toekomen. Binnen enkele werkdagen ontvangen wij de uitslag van de ingediende monsteranalyse(s).

De rapportage zal in eerste instantie worden beoordeeld in samenwerking met de Technical Support Afdeling van BP/Castrol Nederland of Petronas Belgie, waarna u zo spoedig mogelijk op de hoogte zal worden gesteld van de uitslag.

Soorten monsterfles:
Klein formaat : Castrol Labcheck of BP Detecta of Petronas Analyse
Groot formaat:  Overige olie-analyse.

Het betreft hier een kwaliteitsservice voor conditiebewaking waarvoor bij iedere gebruiker de kosten in rekening worden gebracht. Actuele tarieven zijn verkrijgbaar bij uw Slump Oil contactpersoon.

Het nemen van een oliemonster

 1. Zorg ervoor, alvorens een monster te nemen, dat de motor of op bedrijfstemperatuur is of enkele minuten heeft gedraaid
 2. Neem alle mogelijke reinheid in acht, onnodige vervuiling van buitenaf beïnvloedt de juistheid van de analyse
 3. Bij gebruik van de vacuümpomp de pomp rechthouden. Wanneer er olie in het vacuümpompje komt, raakt deze defect
 4. Gebruik bij voorkeur twee slangetjes: één voor de motorolie en één voorde aandrijflijnolie. Wanneer er ook regelmatig hydrauliekolie wordt ingestuurd, dan ook hiervoor een aparte slang gebruiken
 5. Vul de Monster analysekaart juist en volledig in:
  1. NAW gegevens
  2. Type voertuig
  3. Soort olie
  4. Bedrijfsduur van de olie
  5. Reden waarom monster wordt ingestuurd

Dit voorkomt op het lab onnodige onderzoeken, met als voordeel dat de uitslag eerder bekend is.

gratis bestelnummer0800 - 758 67 64

bestel via faxnummer0513 - 65 70 19

 
Castrol Nederland BP Nederland Petronas Traxx