<blockquote><p>Conform de eisen uit het Activiteitenbesluit dienen uw bovengrondse brandstoftank en de bijbehorende installatie per 1 januari 2015 KIWA-gekeurd te zijn. Alle tanks moeten per die datum voorzien van zijn van een tank- en installatiecertificaat.</p></blockquote>

Voldoet uw brandstoftank aan alle eisen?

Conform de eisen uit het Activiteitenbesluit dient uw bovengrondse brandstoftank en de bijbehorende installatie per 1 januari 2015 KIWA-gekeurd te zijn. Alle tanks moeten per die datum voorzien van zijn van een tank- en installatiecertificaat. Daarnaast wordt een vijftienjaarlijkse keuring vereist. Het hebben van een tankcertificaat alleen is niet voldoende, omdat dit bijvoorbeeld niet het inhoudsmeetsysteem, de overvulbeveiliging, de antihevelingvoorziening en de locatie van de tank omvat.

De installatie van een nieuwe brandstoftank (of herkeuring van een al bestaande tank) mag alleen uitgevoerd worden door een erkend installatiebedrijf en moet gebeuren volgens de BRL-K 903. Op basis van het tank- en installatiecertificaat kan de gemeente beoordelen of de tank goed is geïnstalleerd en of de tank voldoet aan de kwaliteitseisen.

De onderdelen die worden gekeurd zijn: de tank, bijbehorende boven- en ondergrondse leidingen, appendages, vulpunten, overvulbeveiligingssysteem, bliksembeveiliging, aarding, antihevelingsvoorzieningen, trap, bordes, opvangbakken en brandwerende voorzieningen.

Voor enkelwandige tanken moeten ook de lekbak zijn voorzien van een geldig certificaat. Bij een dubbelwandige tank is het niet verplicht om een opvangbak te plaatsen, indien de tankinhoud kleiner is dan 10M³.

Oude en afgekeurde tanks moeten worden gereinigd en afgevoerd door een KIWA-gecertificeerd bedrijf. Voor het reingen van de tank ontvangt u een verplichte certificaat BRL-K 905, voor de afvoer het certificaat BRL-K 902.

Wettelijke eisen:

  • Per 1 januari 2015 is het verplicht een tank- en installatiecertificaat in bezit te hebben bij bovengrondse brandstoftanks.
  • Een dubbelwandige tank hoeft niet in een lekbak te staan indien de inhoud kleiner is dan 10M³.
  • Bij kans op beschadeging van de installatie door aanrijden of vallende voorwerpen, moet de installatie zijn voorzien van een aanrijdbeveiliging.
  • De afstand tussen de tank en een tot de inrichting behorend brandbaar gebouwonderdeel of een bewaarplaats van brandgevaarlijke stoffen moet minimaal vijf meter bedragen. Bij een tank kleiner dan 5M³ is dit drie meter. De afstand tussen de tank en de erfscheiding dient minimaal drie meter te zijn.

Wilt u weten of uw brandstoftank aan de gestelde eisen voldoet of is uw brandstoftank aan vervanging toe? Aarzelt u niet en neem contact op met uw Accountmanager of onze Verkoop Binnendienst via telefoonnummer 0513 - 65 70 10.

meer nieuws

gratis bestelnummer0800 - 758 67 64

bestel via faxnummer0513 - 65 70 19

 
Castrol Nederland BP Nederland Petronas Traxx