Slump Oil winnaar Lean & Green Award: op weg naar 20% CO2-reductie in 5 jaar tijd.

Brandstoffen- en smeermiddelenverkooporganisatie Slump Oil is één van de toonaangevende bedrijven die op 19 april jl. de Lean and Green Award ontving. De Lean and Green Award wordt halfjaarlijks uitgereikt aan organisaties die zich bewezen, actief inspannen om hun logistieke proces duurzamer te maken. Connekt, een onafhankelijk netwerk voor duurzame logistiek in Nederland, reikte namens het Ministerie van Infrastructuur en Milieu de Lean and Green Award uit bij Connekt in Delft.

De Lean and Green-winnende bedrijven hebben zichzelf doelstellingen gesteld en maatregelen opgelegd om tot minimaal 20% CO2-reductie te komen in 5 jaar tijd. De logistieke maatregelen die Slump Oil neemt, variëren van rijstijltraining en -monitoring, optimalisering van de planning, het gebruik van TRAXX Transportdiesel, Castrol smeerolie en het vergroten van de laadcapaciteit van de tankwagens.

Laurens Slump, directeur bij Slump Oil geeft aan: 'We zijn erg trots dat wij de Lean and Green Award hebben behaald! Wij vinden dat we een maatschappelijke verantwoordelijkheid hebben in de weg naar een duurzame maatschappij. Naast onze commerciële doelen, is het ook onze taak om goed voor de mensen en het milieu te zorgen. Zowel intern in ons bedrijf, als extern naar onze klanten, is het onze verantwoordelijkheid om duurzaamheid in acht te nemen. Onze duurzame inspanningen reiken verder dan alleen Lean and Green. Wij hebben klanten uitgenodigd ook mee te doen aan het project 'Lean and Green', maar ook duurzame inspanningen als besparing op energieverbruik (o.a. LED-verlichting), digitaal factureren, waardoor we bijvoorbeeld minder printen, en training en coaching van onze medewerkers zijn onderdeel van ons duurzaamheidsproject.'

Andere bedrijven die de Lean and Green Award behaalden, zijn onder andere A-ware Logistics BV, de Bijenkorf, PostNL Pakketten Benelux B.V., Technische Unie B.V. en Sligro Food Group.

Kijk op www.beleanbegreen.nl voor meer informatie over het programma Duurzame Logistiek.

 

meer nieuws

gratis bestelnummer0800 - 758 67 64

bestel via faxnummer0513 - 65 70 19

 
Castrol Nederland BP Nederland Petronas Traxx