Slump Oil verduurzaamt haar wagenpark dankzij klimaatneutrale diesel die CO2 reduceert en restuitstoot compenseert

Begin dit jaar bracht brandstofmerk TRAXX een klimaatneutrale versie van haar diesel op de markt onder de naam TRAXX Zero. Slump Oil, leverancier van TRAXX brandstoffen, zet deze klimaatneutrale diesel nu in voor haar eigen wagenpark. Met het klimaatneutraal transporteren van brandstoffen zet Slump Oil een extra stap in de verduurzaming van de organisatie. Zo behaalde Slump Oil eerder al een Lean & Green star voor meer dan 20% C02-reductie in 5 jaar.

TRAXX Zero
Door een efficiëntere verbranding reduceert TRAXX Zero het brandstofverbruik – en dus ook de CO2-uitstoot – van dieselmotoren. De resterende CO2-emissies compenseert TRAXX door te investeren in gecertificeerde duurzame energieprojecten. Deze combinatie van CO2-reductie en CO2-compensatie levert een klimaatneutrale diesel op waarmee dieselvoertuigen netto geen CO2-uitstoot meer veroorzaken.

C02-compensatie 
Voor de CO2-compensatie is TRAXX een samenwerking aangegaan met de Climate Neutral Group, marktleider in de Benelux voor reductie en compensatie van CO2-uitstoot. Climate Neutral Group selecteert klimaatprojecten die gegarandeerd elders CO2 reduceren. De controle en verificatie van deze projecten gebeurt door onafhankelijke partijen zoals TüV. Na afloop van elk kalenderjaar stelt Climate Neutral Group certificaten op voor TRAXX Zero gebruikers, als bewijs van de hoeveelheid gecompenseerde CO2.

Vorm geven aan verduurzaming
Met de inzet van TRAXX Zero wil Slump Oil op jaarbasis ruim 550.000 kilo C02 compenseren en overige uitstoot reduceren. Slump Oil wil met de keuze voor TRAXX Zero graag een voorbeeld zijn voor haar klanten. Voor veel bedrijven is hun wagen- of machinepark de grootste energieverbruiker en dus ook de grootste bron van CO2-uitstoot. Deze slimme combinatie van CO2-reductie en CO2-compensatie biedt deze bedrijven een mogelijkheid om hun doelstellingen voor verduurzaming vorm te geven.
 

TRAXX

 

meer nieuws

gratis bestelnummer0800 - 758 67 64

bestel via faxnummer0513 - 65 70 19

 
Castrol Nederland BP Nederland Petronas Traxx