<div>Rijden uw chauffeurs regelmatig naar of door Frankrijk? Dan moeten zij sinds begin april 2017 in het bezit zijn van een zogenaamd A1-formulier. Dit document wordt afgegeven door de Sociale Verzekeringsbank en geldt als bewijs dat een werknemer sociaal verzekerd is. U riskeert een boete wanneer uw chauffeurs dit bewijs bij een eventuele controle in Frankrijk niet kunnen overleggen.</div>

Rijdt u op Frankrijk? Vergeet het A1-formulier niet!

Rijden uw chauffeurs regelmatig naar of door Frankrijk? Dan moeten zij sinds begin april 2017 in het bezit zijn van een zogenaamd A1-formulier. Dit document wordt afgegeven door de Sociale Verzekeringsbank en geldt als bewijs dat een werknemer sociaal verzekerd is. U riskeert een boete wanneer uw chauffeurs dit bewijs bij een eventuele controle in Frankrijk niet kunnen overleggen.

A1-formulier aanvragen
U kunt het A1-formulier eenvoudig zelf aanvragen via de website van de Sociale Verzekeringsbank.

Eigen rijders, chauffeurs die DGA zijn of voor een eigen BV werken, kunnen het A1-formulier aanvragen via deze link. Het is hiervoor nodig om in te loggen met de DigiD.

Bewijs van aanvraag
Zodra u het A1-formulier heeft aangevraagd, ontvangt u daarvan een bewijs. Vergeet dit bewijs niet aan uw chauffeur mee te geven. Dit toont in ieder geval aan dat u bezig bent met de aanvraag. Wordt uw chauffeur in deze periode gecontroleerd? Dan heeft u twee maanden de tijd om het definitieve A1-formulier aan te leveren bij de autoriteiten in Frankrijk.

Kosten
De kosten van het A1-certificaat variëren afhankelijk van het aantal dat u nodig heeft, van 150 tot 600 euro per jaar. Bij controle en het ontbreken van het A1-formulier is er interventie nodig. Dit kost 100 euro per geval.

meer nieuws

gratis bestelnummer0800 - 758 67 64

bestel via faxnummer0513 - 65 70 19

 
Castrol Nederland BP Nederland Petronas Traxx