LEEUWARDEN – Een nieuw tankstation en een nieuw shopconcept. Dat zijn de plannen van Slump Oil uit Heerenveen voor de vernieuwing van de leegstaande panden aan het Europaplein in Leeuwarden. Op 25 mei opent Tanxx, de onbemande tankstation formule van Slump Oil, voor het publiek. Op een later moment wordt er een vernieuwend shopconcept geopend, genaamd Brasto. Hiermee blaast Slump Oil nieuw leven in een locatie die al een tijd leegstond.

Nieuw leven geblazen in tankstation en shop Europaplein Leeuwarden

Een nieuw tankstation en een nieuw shopconcept. Dat zijn de plannen van Slump Oil uit Heerenveen voor de vernieuwing van de leegstaande panden aan het Europaplein in Leeuwarden. Op 25 mei opent Tanxx, de onbemande tankstation formule van Slump Oil, voor het publiek. Op een later moment wordt er een vernieuwend shopconcept geopend, genaamd Brasto. Hiermee blaast Slump Oil nieuw leven in een locatie die al een tijd leegstond.

Nieuw leven inblazen
Als geboren en getogen Leeuwarder vertelt Jan Haak, Commercieel Directeur van Slump Oil B.V., enthousiast over de plannen voor het Europaplein. “Lang geleden zat hier een Mercedes dealer met een tankstation, die in elk van de 4 grote ramen van het pand een nieuwe Mercedes had staan. Een eyecatcher voor het publiek en het bewijs van de status van Mercedes. En nu bouwen wij hier een nieuwe eyecatcher.” Het tankstation en de shop aan het Europaplein in Leeuwarden werden voorheen geëxploiteerd onder het merk ESSO maar daarmee is men in 2014 gestopt. De nieuwe eigenaar was actief op zoek naar een nieuwe invulling voor de ruimte en vond in Slump Oil de juiste kandidaat. Om voldoende ruimte voor een nieuw shopconcept te creëren, kocht Slump Oil ook een deel van de showroom van het naastgelegen autobedrijf. Het autobedrijf is onlangs verhuisd naar de Hemrik en voor de beschikbaar gekomen ruimte zoekt de eigenaar nog naar een passende invulling.

Uitbreiding van het netwerk
“Het is een schitterende locatie.” vertelt Jan Haak verder. “En als straks het Europaplein helemaal is verbouwd wordt het alleen maar mooier.” Een nieuwe locatie betekent een uitbreiding voor het netwerk van Tanxx, dat ook locaties heeft in Stiens, Buitenpost en Schiermonnikoog. ”Tanxx staat voor voordelig en snel tanken bij onbemande tankstations die altijd extra schoon en extra veilig zijn. “Daarom vernieuwen wij alle pompinstallaties en herstellen wij de gevel in de kenmerkende paarse en groene kleuren. Dan zijn wij niet meer te missen.” vertelt Jan. 

Vernieuwend shopconcept
In de 16 meter lange shop naast het tankstation bouwt Slump Oil een vernieuwend shopconcept genaamd Brasto. “Wij wilden graag wat nieuws neerzetten in plaats van een standaard shop zoals je die verwacht bij een tankstation.” vertelt Jan Haak. “Natuurlijk verkopen wij reguliere shopartikelen zoals een reep chocolade en een flesje drinken maar wij focussen ons op goede koffie en heerlijke broodjes. En dat allemaal in een unieke stijl.” En om de shop te verzekeren van een unieke stijl wordt de hulp ingeroepen van BW H ontwerpers en Roem concept, styling en ontwerp uit Leeuwarden. “Samen hebben wij gewerkt aan een eigenwijze stijl met industriële materialen, maar die wel past bij een tankstation. Vandaar dat de naam Brasto ook afgeleid is van het woord brandstof maar het gevoel van een bistro simuleert.”

Welk succes Jan Haak verwacht met het nieuwe tankstation en de shop? “Liwwadders zeggen altijd: Het het nooit wat weest en et zal nooit wat wurde. Maar wij gaan er van uit dat het een succes wordt!” grapt Jan. 

meer nieuws

gratis bestelnummer0800 - 758 67 64

bestel via faxnummer0513 - 65 70 19

 
Castrol Nederland BP Nederland Petronas Traxx