<p>Na het winnen van de Lean and Green Award in 2012 heeft Jan Haak namens Slump Oil op 4 november 2014 de Lean and Green Star in ontvangst mogen nemen. Slump Oil heeft deze erkenning gekregen voor het realiseren van meer dan 20% CO2 reductie in 5 jaar. Slump Oil is hiermee één van de toonaangevende bedrijven die de Lean and Green doelstelling heeft behaald. </p>

Lean and Green Star voor Slump Oil

Na het winnen van de Lean and Green Award in 2012 heeft Jan Haak namens Slump Oil op 4 november 2014 de Lean and Green Star in ontvangst mogen nemen. Slump Oil heeft deze erkenning gekregen voor het realiseren van meer dan 20% CO2 reductie in 5 jaar. Slump Oil is hiermee één van de toonaangevende bedrijven die de Lean and Green doelstelling heeft behaald.

De Lean and Green Award wordt halfjaarlijks uitgereikt aan organisaties die zich bewezen, actief inspannen om hun logistieke proces duurzamer te maken. Connekt, een onafhankelijk netwerk voor duurzame logistiek in Nederland, reikte de Lean and Green Star uit in Rotterdam.

Uitreiking Lean and Green Star 041114

Door het nemen van logistieke maatregelen hebben de Lean and Green Star winnende bedrijven de doelstelling behaald om minimaal 20% CO2-reductie te realiseren in 5 jaar tijd.

De maatregelen die Slump Oil heeft genomen, variëren van rijstijltraining en -monitoring, optimalisering van de planning, inzet van tankinhoudsmeters, het gebruik van TRAXX Diesel, Castrol smeerolie tot het vergroten van de laadcapaciteit van de tankwagens.

Ook na het behalen van de Star zal Slump Oil de ambitie behouden om duurzaam te rijden. Niet alleen de genomen maatregelen zullen blijvend worden gemonitord en bijgestuurd, ook zal er continu gekeken worden naar nieuwe CO2 reducerende mogelijkheden.

Laurens Slump, directeur bij Slump Oil geeft aan: 'We zijn erg trots dat wij de Lean and Green Star én dus onze gestelde doelen hebben behaald! Wij vinden dat we een maatschappelijke verantwoordelijkheid hebben in de weg naar een duurzame maatschappij. Naast onze commerciële doelen, is het ook onze taak om goed voor de mensen en het milieu te zorgen. Het is onze verantwoordelijkheid om duurzaamheid in acht te nemen, zowel intern in ons bedrijf, als extern naar onze klanten. En onze duurzame inspanningen reiken verder dan onze logistieke afdeling.  Onderdeel van ons duurzaamheidsproject is ook besparing op energieverbruik door o.a. LED-verlichting, digitale facturatie zowel naar onze klanten als van onze leveranciers en training en coaching van onze medewerkers.’

Andere bedrijven die de Lean and Green Star behaalden, zijn onder andere Van Kessel Olie, Dalhuisen Olie, Van der Werff Logistics, Hema Distributiecentrum, PontMeyer en Havi Logistics.

Kijk op http://www.lean-green.nl/ voor meer informatie over het programma Duurzame Logistiek.

meer nieuws

gratis bestelnummer0800 - 758 67 64

bestel via faxnummer0513 - 65 70 19

 
Castrol Nederland BP Nederland Petronas Traxx