Over een paar maanden is het zo ver. Vanaf 1 januari 2017 worden alle tractoren vanaf de leverancier voorzien van een kenteken. Met de invoering van dit zogenaamde T-kenteken voldoet Nederland aan de Europese APK-verplichting voor snelle tractoren. De kentekenplicht geldt voor alle tractoren en mobiele voertuigen met beperkte snelheid (MMBS’en). Vanaf februari 2017 tot mei 2018 wordt het bestaande wagenpark gekentekend.

Kentekenverplichting voor tractoren per 1 janauri 2017

Over een paar maanden is het zo ver. Vanaf 1 januari 2017 worden alle tractoren vanaf de leverancier voorzien van een kenteken. Met de invoering van dit zogenaamde T-kenteken voldoet Nederland aan de Europese APK-verplichting voor snelle tractoren.

Voor alle tractoren en mobiele voertuigen met beperkte snelheid
De kentekenplicht geldt voor alle tractoren en mobiele voertuigen met beperkte snelheid (MMBS’en). Vanaf februari 2017 tot mei 2018 wordt het bestaande wagenpark gekentekend. Met de invoering van dit zogenaamde T-kenteken voldoet Nederland aan de Europese APK-verplichting voor snelle tractoren, die in 2018 in werking treedt en wordt invulling gegeven aan een motie van de Tweede Kamer.

Snelheidsverhoging naar 40 kilometer per uur
Daarnaast kan voor snelle tractoren dankzij de kentekening een snelheidsverhoging worden doorgevoerd naar 40 kilometer per uur, op wegen waar dat volgens de wegbeheerder veilig is. Voor tractoren geldt momenteel nog een snelheidslimiet van 25 kilometer per uur.

Uitgezonderde voertuigen
De voertuigen die zijn uitgezonderd voor het op 1 juli 2015 ingevoerde T-rijbewijs, zoals straatveeg- en maaimachines smaller dan 1.30 meter, zijn ook uitgezonderd voor het T-kenteken. Daarnaast zijn voor de kentekenplicht alle tractoren en MMBS’en met een maximumconstructiesnelheid van ten hoogste 6 kilometer per uur uitgezonderd. Hier gaat het bijvoorbeeld om wegenbouwmachines of hoogwerkers.

Agri Plus concept: Trekkerkeuringstation
De verwachting is dat er ook een APK-keuring voor tractoren komt. Dat betekent dat een trekker jaarlijks verplicht gekeurd moet worden, natuurlijk het liefst bij u! Dat betekent dat uw klanten niet alleen meer voor een onderhoudsbeurt kunnen langskomen maar ook voor een verplichte APK keuring. Bovendien betekent deze wet dat er officiële keuringstations worden ingericht en dat niet zomaar elke ‘handige Harry’ een keuring mag uitvoeren. Dat betekent voor landbouwmechanisatiebedrijven meer klandizie en een mooie gelegenheid om extra services te bieden, bijvoorbeeld een onderhoudsbeurt bij een keuring.

Agri Plus, meer dan smeermiddelen alleen
Tijd voor de rendementsverhogende concepten van Agri Plus. Naast andere concepten biedt Agri Plus een uitgekiend concept voor een trekkerkeuringstation. Naast het juiste equipment kan Agri Plus u ondersteunen met technische, promotionele en verkoopondersteuning. Zo heeft u alle middelen in huis om in 2017 (nieuwe) klanten aan te trekken en APK-keuringen voor tractoren te verzorgen.

Wilt u meer informatie over deze wetswijziging of over het trekkerkeuringsconcept van Agri Plus? Neem dan contact op met onze specialist Vincent Krone op telefoonnummer 06 - 45 01 07 87 of via vkrone@slumpoil.nl.

meer nieuws

gratis bestelnummer0800 - 758 67 64

bestel via faxnummer0513 - 65 70 19

 
Castrol Nederland BP Nederland Petronas Traxx