<p>Op 1 april 2016 voert ons buurland België een nieuw tolsysteem in: Viapass. Het is een nieuw satelliet gestuurd tolsysteem voor kilometerheffing, waarbij vrachtauto's van meer dan 3,5 ton maximaal toegelaten massa door middel van een On Board Unit (OBU) per gereden kilometer moeten betalen.</p>

Invoering Viapass in Belgie

Op 1 april 2016 voert ons buurland België een nieuw tolsysteem in: Viapass. Het is een nieuw satelliet gestuurd tolsysteem voor kilometerheffing, waarbij vrachtauto's van meer dan 3,5 ton maximaal toegelaten massa door middel van een On Board Unit (OBU) per gereden kilometer moeten betalen.

Dit geldt voor wegen in Vlaanderen, Brussel en Wallonië. Het Eurovignet voor België verdwijnt. Transportondernemers die door België rijden, hebben dus een OBU nodig. U ook? Regel het dan snel!

Voor wie geldt de Viapass-tolheffing?
Het Viapass-systeem geldt zowel voor nationale als internationale vrachtauto's van meer dan 3,5 ton maximaal toegelaten massa. Heeft u samengestelde voertuigen? Dan is de tol alleen van toepassing als de trekker voor vrachtvervoer boven 3,5 ton bestemd is.

Hoe kan de tol worden betaald?
Om de tol te kunnen betalen is een Viapass-OBU verplicht. Dit kastje registreert en belast elke gereden kilometer van de vrachtauto op basis van satelliettechnologie. De tol wordt door de OBU berekend op basis van o.a. de afgelegde afstand, het gewicht en de emissieklasse van het voertuig. U kunt kiezen voor een pre- of een postpay optie.

Waar kunt u de Viapass-OBU verkrijgen?
De Viapass-OBU's zullen vanaf april 2016 in België verkrijgbaar zijn bij diverse distributiepunten. Als u zich online via de BP Tol & On Road Services webportal registreert, weet u zeker dat u het kastje op tijd in huis heeft. Kiest u ervoor om de OBU op te halen bij een distributiepunt? Houd er dan rekening mee dat er slechts één unit per keer mag worden afgehaald.

Wat zijn de kosten van het Viap?
De toltarieven van Viapass kunt u vinden op www.viapass.be. In ieder geval wordt er een borg berekend van € 135 per OBU.

Heeft u vragen over de Viapass?
Voor vragen kunt u contact opnemen met onze Accountmanager Walter de Jong, bereikbaar op 06 - 53 737 505.

meer nieuws

gratis bestelnummer0800 - 758 67 64

bestel via faxnummer0513 - 65 70 19

 
Castrol Nederland BP Nederland Petronas Traxx