Waar de universele tankpas voor gemak staat, is de merkgebonden variant vooral populair vanwege de forse kostenbesparingen. Maar er zijn meer redenen die een overstap naar de merkgebonden tankpas tot een verantwoorde keuze maken.

Forse besparingen maken merkgebonden tankpas populair

Waar de universele tankpas voor gemak staat, is de merkgebonden variant vooral populair vanwege de forse kostenbesparingen. Maar er zijn meer redenen die een overstap naar de merkgebonden tankpas tot een verantwoorde keuze maken.

Vaste hoge korting op literprijs
De BP PLUS Tankpas is zo'n merkgebonden variant. Sinds de crisis inzette, is deze populair. Volgens BP's key account manager Edwig van der Laan is dat goed te verklaren: "Prijsbewuste organisaties ontdekken dat onze hoge vaste korting op de literprijs en de lagere kaartkosten tot grote kostenbesparingen leiden." Bij universele tankpassen geldt de pompprijs, maar bij BP gelden overal vaste kortingen. Oók op snelweglocaties, omrijden voor korting hoeft dus niet. Volgens Van der Laan hebben wagenparkbeheerders met de BP PLUS Tankpas ook meer inzicht in het tankgedrag van medewerkers. Dat maakt bijsturen gemakkelijker, wat tot nog lagere kosten kan leiden.

In de pas met verantwoord ondernemen
Wie de moeite neemt, ontdekt nog veel meer aantrekkelijke kanten. zo biedt volgens Van der Laan "BP PLUS een heel scala producten, tools en trainingen om aangesloten bedrijven te helpen hun Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen doelstellingen te verwezenlijken. Modules voor zuiniger rijden en bewust worden van rijgedrag zijn slechts enkele voorbeelden". Tegelijkertijd timmert BP aan de weg met de premium brandstof Ultimate die tot minder verbruik en CO2-uitstoot leiden. Met het BP Target Neutral programma kan de CO2-uitstoot zelfs gecompenseerd worden.

Groot netwerk en aanvullende mogelijkheden
Is het aantal beschikbare tankstations beperkt met een merkgebonden tankpas? Met bijna 400 tankstations in Nederland gaat dat niet op voor BP. Met een actieradius van minstens 400 kilometer, kom je zeker BP tankstations tegen voordat je tank leeg is. De BP PLUS Tankpas is overigens ook geschikt te maken voor het Routex netwerk, zodat je overal in Europa kunt tanken zonder contant geld. Met de pas kunnen bovendien tolwegen, passen en tunnels betaald worden. En pashouders kunnen gratis deelnemen aan het aantrekkelijke FreeBees-spaarprogramma.

Soepele overstap gewaarborgd
Ondanks de aantoonbare voordelen van BP PLUS, begrijpt Edwig van der Laan heel goed dat organisaties niet zomaar overstappen. "Leasemaatschappijen bieden als onderdeel van hun businessmodel klanten graag een universele tankpas aan, maar met evenveel gemak kunnen ze ook de merkgebonden pas als voordelig alternatief verwerken. Bovendien willen bedrijven die een merkgebonden tankpas overwegen vantevoren zeker weten dat je ermee bespaart. En als het even kan ook hoeveel." Bij BP zijn ze daar goed op voorbereid. Zo kunnen bedrijven vrijblijvend een mobiliteitscan laten maken die op basis van alle verkeersbewegingen een calculatie maakt van de te verwachten besparingen. Organisaties die overstappen, kunnen rekenen op BP's implementatieteam. Dit team zorgt voor een stapsgewijze planmatige overgang naar de BP PLUS Tankpas. "Een service die bijzonder wordt gewaardeerd en ons succes grotendeels verklaart. Ik denk dat we daar nog maar even mee doorgan!', besluit Van der Laan lachend.

Bron: Het Financieele Dagblad, donderdag 29 maart 2012

meer nieuws

gerelateerd

gratis bestelnummer0800 - 758 67 64

bestel via faxnummer0513 - 65 70 19

 
Castrol Nederland BP Nederland Petronas Traxx