De transport- en landbouwmarkt staat niet stil. Vooruitgang is noodzakelijk om een oplossing te bieden aan de globalisatie van de sector, het economisch klimaat en bijgevolg schaalvergroting, besparingen, steeds lagere emissienormen en alternatieve brandstoffen.

Castrol Elixion, Enduron en Tection worden Castrol VECTON

De transport- en landbouwmarkt staat niet stil. Vooruitgang is noodzakelijk om een oplossing te bieden aan de globalisatie van de sector, het economisch klimaat en bijgevolg schaalvergroting, besparingen, steeds lagere emissienormen en alternatieve brandstoffen. Ook u eist een motorolie die de beste prestaties levert en die zich steeds kan aanpassen aan de omstandigheden waarin de motor opereert.

Daarom introduceert Castrol vanaf 1 april 2015 een nieuw assortiment smeermiddelen voor truck-, tractor- en landbouwmachines en andere zware toepassingen; Castrol VECTON. Deze motoroliën bevatten de unieke System5 Technology™. Deze geregistreerde additieventechnologie stelt de motorolie in staat zich aan te passen aan de omstandigheden waarin de motor opereert en dit voor 5 essentiële eigenschappen:

 
  1. Brandstofbesparing; de stabiliteit van de viscositeit wordt behouden. Deze is uitermate belangrijk voor een efficiënte circulatie van de motorolie, zodat de motorcomponenten steeds optimaal kunnen presteren en daardoor brandstof kan besparen.
  2. Olieverbruik; afzetting wordt geminimaliseerd, zodat o.a. de pistonring steeds optimaal kan presteren en daardoor olie kan besparen.
  3. Verversingsinterval; vuildeeltjes worden geminimaliseerd, zodat de motorolie zo schoon mogelijk blijft gedurende het volledige verversingsinterval.
  4. Power; roetdeeltjes worden geminimaliseerd om schurende slijtage te vermijden voor maximale kracht van de motor.
  5. Levensduur; de sterke motoroliefilm biedt de meest optimale bescherming van de essentiële motorcomponenten en vermijdt slijtage en roest.

Onafhankelijke laboratoria testen bewijzen dat de Castrol VECTON smeermiddelen tot 40% beter presteren dan de limieten van API en ACEA industriestandaarden, op vlak van olie-indikking, afzetting aan de piston, roet-, slijtage- en roestbehandeling.

Castrol Vecton Fuel Saver behaalt zelfs tot 1% brandstofbesparing in een moderne Euro 5 motor die getest werd volgens de ‘European Transient Cycle test in vergelijking met een kwalitatieve 15W-40 motorolie in een moderne Euro 5 motor.

Ook voor moderne transmissies, differentiëlen en eindaandrijvingen biedt Castrol de juiste oplossing voor optimale prestaties onder de meest extreme omstandigheden. De Castrol Specialiteiten, waaronder Transmax, Syntrans en Syntrax voor trucks of Agri en Axle voor tractoren en landbouwmachines staan garant voor een langere levensduur van de componenten, optimale bescherming en brandstofbesparing.

Hieronder vindt u een overzicht van de oude en nieuwe productnamen.

Oud product

Nieuw product

Elixion Low SAPS 5W-30

Vecton Fuel Saver 5W-30 E6/E9

Enduron Low SAPS 5W-30

Vecton Fuel Saver 5W-30 E6/E9

Enduron Plus 5W-30

Vecton Fuel Saver 5W-30 E7

Eduron Low SAPS 10W-40

Vecton Long Drain 10W-40 LS

Enduron 10W-40

Vecton Long Drain 10W-40 E7

Tection Global 15W-40

Vecton15W-40

Bestaand

Enduron SLD 10W-40

Bestaand

Enduron SLD 3 10W-40

Nieuw

Vecton 15W-40 CJ-4

Klik hier voor de complete brochure met het Castrol smeermiddelen assortiment voor zware- en landbouw-passingen.

Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben, aarzelt u dan niet en neem contact op met uw Accountmanager.

meer nieuws

gratis bestelnummer0800 - 758 67 64

bestel via faxnummer0513 - 65 70 19

 
Castrol Nederland BP Nederland Petronas Traxx