In 2015 kondigde Boonstra Transport de aanschaf van een unieke elektrische vrachtwagen aan. Helaas is de levering van deze vrachtwagen uitgesteld vanwege leveringsproblemen bij de producent. Onlangs is besloten om de leveringsovereenkomst met de producent te ontbinden.

Boonstra Transport presenteert unieke elektrische vrachtwagen in 2017

In 2015 kondigde Boonstra Transport de aanschaf van een unieke elektrische vrachtwagen aan. Helaas is de levering van deze vrachtwagen uitgesteld vanwege leveringsproblemen bij de producent. Onlangs is besloten om de leveringsovereenkomst met deze producent te ontbinden en op zoek te gaan naar een alternatief.

Primeur voor Boonstra
In 2017 heeft  Boonstra Transport alsnog de primeur met een unieke elektrische vrachtwagen. In samenwerking met een nieuwe leverancier wordt een elektrische vrachtwagen gebouwd op basis van de vereisten van Boonstra (trekker met 44 ton treingewicht). 

Inzet van de elektrische vrachtwagen
De trekker zal worden ingezet in de binnenstad van Groningen. Dit is niet alleen goed nieuws voor Boonstra. Ook de gemeente Groningen is verheugd met deze duurzame manier van bevoorrading in de stad. Inzet van dit voertuig past bij de ambities van de stad, vastgelegd in het Green Deal-akkoord: de afspraken om concrete stappen te zetten om vrachtvervoer duurzamer te maken door uitstoot van roet, fijn stof, CO2 en lawaai te verminderen.

Presentatie tijdens open dag Boonstra Transport in 2017
De actieradius (range) van het voertuig is 100 km op een volle lading. Dit is ruim voldoende voor de door Boonstra geplande inzet van de truck. Het voertuig zal nog dit jaar gekentekend worden. De officiële presentatie is gepland op 27-05-2017 tijdens een open dag te Haulerwijk. Het thema van deze dag zal duurzaamheid zijn. Onlangs nam Boonstra een nieuw warehouse in gebruik waarbij zonnepanelen en aardwarmte  voor een energie neutrale inzet zorgen.

Voor Boonstra Transport en haar relaties, waaronder BP en Slump Oil, is dit een mooie stap in richting van de vergroening van het vrachtwagenpark in Nederland.

 

meer nieuws

gratis bestelnummer0800 - 758 67 64

bestel via faxnummer0513 - 65 70 19

 
Castrol Nederland BP Nederland Petronas Traxx