U bent er wel van doordrongen de juiste olie in motoren te gebruiken. Echter, wat is nu een juiste olie? Bij voorkeur een universeel product welke u vrijwaart van risico's en past bij het wagenpark welke in onderhoud is bij de moderne garages.

Gebruikt u de juiste motorolie?

U bent er wel van doordrongen de juiste olie in motoren te gebruiken. Echter, wat is nu een juiste olie? Bij voorkeur een universeel product welke u vrijwaart van risico's en past bij het wagenpark welke in onderhoud is bij de moderne garages.


Buiten de persoonlijke voorkeuren voor oliemerken om zijn er voor wat betreft specificaties een aantal cruciaal om ook het wagenpark na bouwjaar 2000 te kunnen servicen, te weten;

  • ACEA codering C3: geeft aan dat de olie geschikt is voor gebruik in dieselmotoren met een roetfilter
  • V.A.G specificatie 505.01: deze specificatie is strikt noodzakelijk voor gebruik in Volkswagen TDI motoren van het pompverstuiver type.
  • Specificaties BMW LL04 en Mercedes 229.51: noodzakelijk om deze merken te mogen smeren

Naast deze goedkeuringen zijn er nog diverse fabriekseigen goedkeuringen die minder zwaar zijn dan bovenstaande. Deze motoren mogen zonder risico gesmeerd worden met een product welke aan bovenstaande eisen voldoet.

Dan rest er nog de keus te kiezen voor de juiste viscositeit (dikte). Ervaring leert dat op dit moment in het universele autobedrijf een 5w40 met bovenstaande specificaties het meest universeel is. Dit omreden dat de auto's gemiddeld iets ouder zijn dan bij de dealer en vaak hogere kilometerstanden laten zien. Naast een 5w40 als hoofdproduct is er een 5w30 als bijproduct wel noodzakelijk. In de toekomst zal er een verschuiving plaatsvinden tussen 5w40 en 5w30.

Meer weten? Uw Accountmanager Automotive Jelle Miedema informeert u graag, bereikbaar op telefoonnummer 06 - 515 67 957.

     

meer nieuws

gratis bestelnummer0800 - 758 67 64

bestel via faxnummer0513 - 65 70 19

 
Castrol Nederland BP Nederland Petronas Traxx